Avocado met ei

Je hebt jezelf beloofd om gezond te eten en dat gaat je prima af met het ontbijt, de lunch en avondeten, maar dan heb je tussendoor ineens ontzettende zin om te snacken. Dit recept is supermakkelijk en snel klaar te maken, maar - misschien nog wel belangrijk - het is ook heel erg lekker. Deze verantwoorde snack bevat onder andere gezonde vetten en eiwitten. Lees hieronder hoe je het bereidt en we delen meer ideeën voor gezonde snacks.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 1 grote avocado

  • 2 kleine eitjes

  • Peper en zout

  • Chillivlokken

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak het gat iets groter door het uit te lepelen, breek het ei en leg het er voorzichtig in. Houd de dooier heel. Bestrooi met peper, zout en chillivlokken.

Leg de halve avocado’s in de oven en bak ongeveer 15 minuten totdat het ei gestold is. Wil je dat de dooier wat harder is, dan kun je de avocado ook langer in de oven laten zitten.

HEALTHY SNACKS

  • Handje noten. Amandelen, hazelnoten, walnoten, pecannoten, cashewnoten… Kies wel voor ongebrande noten. Maak je eigen mix en voeg er eventueel zonnebloem- of pompoenpitten aan toe.

  • Pure chocolade. Chocolade gezond? Jazeker, wanneer je kiest voor chocolade van minstens 70% cacao. Neem twee stukjes bij de thee of koffie.

  • Fruit. Een banaan of appel zijn makkelijk om mee te nemen. Of vul een bakje met blauwe bessen of bramen.

  • Rijstwafel met hummus of een notenpasta. Voor de hartige trek.

  • Komkommer of snoeptomaatjes. Snijd de komkommer in stukjes en doe er wat peper en zout overheen.

  • Olijven. Het liefst zo vers mogelijk.

  • Groentesoep. Maak een grote pan linzen-, zoete aardappel-, courgette- of tomatensoep en vries meerdere porties in.